LOS ANGELES - Jack White, de voormalig frontman van The White Stripes, heeft niets met de muziek van Lady Gaga en de hedendaagse 'twittercultuur'.

"Het is alleen maar beeld zonder enige bedoeling erachter", zegt de zanger in een interview met Esquire.

"Ik denk niet dat er in haar muziek echt leven zit, het is een kunstje wat ze doet. Je kan je tanden er niet inzetten, het zijn geluidsfragmentjes. Het is heel erg van deze tijd, want dat is wat de mensen willen. Ze willen een twitterline, een jpeg en een MP3", aldus White.

In het interview veroordeelt de inmiddels solo-artiest de cultuur van beroemdheden en twitter heden ten dage. "Het doel van de moderne beroemdheden is om de kleinste gemene deler te worden."

Reality-tv

"Kijk, ik ben een man zoals iedere man", zegt White. "Ik drink een biertje, ik kijk ook naar American football. Maar vooral bij reality-tv zie je die mensen zo ver mogelijk gaan om zichzelf belachelijk te maken, om iets voor zichzelf te bewijzen."

"Twitter is het perfecte voorbeeld van het leven vandaag de dag. Wat mij betreft zijn de enige mensen die twitter mogen gebruiken komedianten, want het draait toch om oneliners", aldus de zanger.