AMSTERDAM - De Britse zanger Boy George doet het slecht bij Mexicaanse twitteraars. Nadat hij veel kritische tweets binnenkreeg van 'vooral Mexicanen', besloot hij ze te blokkeren.

Volgens Boy George berust de commotie op een misverstand, meldt TMZ. De zanger plaatste eerder een tweet waarin hij zei dat hij hoopte dat de nieuwe president van Mexico goed zal zijn voor het land.

Een woordvoerder van de zanger zegt dat de tweets vervolgens verkeerd zijn vertaald in de Mexicaanse media. Volgens de vertalingen zou Boy George hebben gezegd dat de nieuwe president een tiran is, en dat het land daarom veel geluk nodig heeft.

Daarop stuurden veel Mexicanen boze berichten naar de Britse zanger, die als reactie daarop twitterde dat hij 'voornamelijk Mexicanen' ging blokkeren.

Volgens zijn woordvoerder heeft Boy George niets tegen Mexicanen en heeft hij geen enkele politieke voorkeur. Bovendien zou hij helemaal niets weten over de presidentskanidaten.

Stoppen

Het is niet de eerste keer dat Boy George in de problemen komt op Twitter. In april twitterde hij dat hij zijn account wilde afsluiten omdat hij te veel nare berichten binnenkreeg.