HILVERSUM - Thomas Berge greep twee jaar terug naar de drugs omdat hij eenzaam was.

Dat onthult de zanger in het televisieprogramma Britt & Ymke Stellen Vragen.

"Het is heel moeilijk voor iemand die niet in de muziek zit of artiest is om je voor te stellen dat je een concert hebt met 30.000 mensen die naar je kijken en die speciaal voor jou gekomen zijn, dat je dan naar huis gaat, in je appartement zit en het is gewoon stil", zegt Berge.

"Dat punt, daar kon ik toen heel moeilijk mee omgaan", vervolgt de 22-jarige artiest, die eigenlijk Chiel Ottink heet. "Iets moest die leegte vullen."

Keith Bakker

In 2010 biechtte Berge op dat hij flink aan de drank en de drugs zat. Na een verblijf van twee weken in de kliniek van de inmiddels voor seksueel misbruik veroordeelde verslavingsdeskundige Keith Bakker was hij weer helemaal de oude.

"Ik ben gelukkig en hoef niet meer te liegen. Het leven is véél mooier zonder al die drank en drugs. Ik voel me nu op mijn best", liet hij destijds weten.

Berge spiegelt Britt en Ymke nu voor dat persoonlijke problemen ook voor inspiratie kunnen zorgen. "Ik heb wel eens momenten dat ik denk van: nou, ik zie het niet meer zitten, of ik ben wanhopig, of ik sluit me af voor de buitenwereld. En als je daar overheen bent en denkt: ik wil nu wél naar buiten en ik wil wél blij zijn en ik wil wél leuke dingen doen, dan ga ik op dat moment schrijven."