HOOFDDORP - Nikkie Plessen heeft geen ambities om naakt te poseren voor Playboy. "Ik zou dat echt nooit doen."

"Ze hebben me kort geleden benaderd", vertelt Plessen aan Grazia.

"Maar ik heb niet de behoefte om mijn 'punani' met de rest van de wereld te delen, zodat elke man zich eens even lekker kan buigen over mijn foto’s. Mijn eigen vriend zou ook zoiets hebben van: Hoezo?"

De presentatrice snapt wel dat anderen het doen voor het geld. "Maar ik geloof het nooit als iemand zegt: 'Ik ga in Playboy om mooie foto’s van mezelf te hebben.' We kennen allemaal fotografen die zo’n reportage in de privésfeer kunnen schieten. Zeg gewoon dat je het voor de centen doet."

Geiligheid

Plessen heeft er geen moeite mee om in korset of mooie lingerie te poseren. "Als het voor vrouwen is bedoeld in een fashionshoot, vind ik het helemaal niet erg om iets uit te trekken. Ik ben het gezicht van een cosmeticamerk en sta voor hen in mijn ondergoed op vrachtwagens. Maar die foto’s zijn niet voor de geiligheid gemaakt, dat is het verschil", legt ze uit.

"Stel dat zo’n Helmut Newton je vraagt om uit de kleren te gaan voor zijn fotoboek, dan zou dat een eer zijn. Dat is kunst en daarbij draait het niet om seks. Voor een mannenblad blijven mijn benen echter gesloten."