AMSTERDAM - De sexy kalender met Monique Sluyter kwam niet zonder slag of stoot tot stand. "Ik ga natuurlijk niet voor een appeltje en een eitje op een kalender staan", verkondigt de blondine.

Panorama moest dan ook diep in de buidel tasten voor de pikante kiekjes van Sluyter, die de kalender van 2013 van het blad siert.

"Ze hebben echt nog twee sponsors erbij moeten halen zodat het voor mij ook financieel interessant werd", biecht het model en de presentatrice op. "Toen werd het wel heel aantrekkelijk."

Voor de kalender zette Sluyter haar meest sexy beentje voor. Naar eigen zeggen poseerde de 45-jarige blondine nog nooit zo verleidelijk. "Het is mijn meest sexy fotoshoot ooit. Ik sta in een hele doorzichtige jurk met m'n billen naar achteren en in alleen een superstrakke latexlegging in een woestijn."

Naakt

Helemaal naakt gaat Sluyter niet. "Het is toch een andere manier van erotiek. Met naakt geef je meteen heel veel van jezelf weg. De erotiek ligt niet in het naakt zijn, maar meer in het verhaal achter de foto", vertelt Sluyter over haar gewaagde poses.

Vanwege de vele erotiek herkent Sluyter zichzelf nauwelijks in de foto's. "In het dagelijks leven ben ik echt een heel ander meisje. Dus als ik de kalender terug zie, denk ik: ben ik dat?"