HILVERSUM - Floortje Dessing kijkt terug op haar operatie en herstel als een superzware periode, waar ze dankzij haar familie en vrienden bovenop is gekomen. 

Dat vertelt ze maandag aan RTL Boulevard. "Wat wel echt fantastisch en heel bijzonder is, is dat mijn ouders me verzorgd hebben", aldus Floortje.

"Mijn zusjes en broer heb ik heel veel gezien, en vrienden zijn geniaal geweest voor me. Ik vind het achteraf gezien echt superzwaar, maar dat heeft me er gewoon zo ongelooflijk doorheen getrokken."

Nier

De 43-jarige 3 Op Reis-presentatrice herstelt van knokkelkoorts en een falende nier. Hier moest ze in oktober ruim 8 uur lang voor worden geopereerd. Helemaal hersteld is ze nog lang niet. "Ik ben heel erg moe. Ik voel me alsof ik een hele harde tik tegen mijn achterhoofd heb gehad."

Boulevard sprak haar in de studio van BNN, maar Floortje zegt dat ze daar niet was om te werken. "Ik ben hier gewoon om wat materiaal te bekijken en we gaan wat inspreken." Wel zou ze graag snel weer aan de slag gaan. "Ik ga natuurlijk weer veel te snel. Ik moet eigenlijk nog veel rustiger aan doen van alle dokters."

Eerder op de dag twitterde ze dat ze in januari misschien weer op reis gaat voor het programma: "Moet heel dec nog uitzieken maar half jan hopelijk weer kleine 3 op reis trip."