LONDEN - Jennifer Love Hewitt was een hele brave tiener. "Toen ik 18 was, gedroeg ik mij als een 80-jarige vrouw."

"Ik dronk niet, rookte niet. Ik heb nooit drugs gebruikt." Ik vloek niet. Ik was eigenlijk best saai", zo vertelt ze aan The Sun.

En hoewel de actrice nu vaak als een sekssymbool wordt gezien, was ze daar vroeger helemaal niet mee bezig. "Seks? Ik was zo sexy als een pinda." Maar dit alles veranderde toen ze in 2001 in de film Heartbreakers ging spelen.

"De film ging over een moeder en een dochter die rijke mannen verleiden. Dus ik moest sexy spelen." Omdat de actrice niet wist hoe ze dit moest doen, gaf de regisseur haar tips. "Hij zei dat ik thuis voor de spiegel moest oefenen. Het voelde heel raar, maar het werkte wel."

Meer zelfvertrouwen

En dit was niet alles wat ze deed. "Ik vroeg ook aan een groep vrienden wat zij sexy en aantrekkelijk vinden aan een vrouw, want ik had geen idee", aldus de 33-jarige brunette.

In het interview laat Jennifer los dat als ze alles nog eens over zou mogen doen dat ze dan graag wat meer zelfvertrouwen had gehad. "Ik was vaak in de war als tiener. Het ene moment werd ik gezien als de girl next door en later noemde ze mij ineens een feeks."