AMSTERDAM - Michael Boogerd is niet van plan om voor de tweede keer in het huwelijksbootje te stappen. Zijn vriendin Darya Nucci is zwanger van de oud-wielrenner, maar toch zit een trouwerij er niet in.

"Misschien omdat we allebei al een huwelijk achter de rug hebben", legt de 40-jarige Boogerd maandag uit in De Telegraaf. "Het komt zoals het komt en daar genieten we nu van."

Boogerd, die in 2004 een zoon kreeg tijdens zijn huwelijk met voormalig Miss Nederland Nerena Ruinemans, kocht vlak na zijn scheiding een huis in het Belgische Kalmthout.

"Achteraf gezien had ik beter in mijn vorige huis kunnen blijven. Maar dat er nu gezinsuitbreiding op komst is, had ik toen niet kunnen bedenken."

Zijn zoon Mikai kijkt uit naar de komst van een broertje of zusje. "Hij kan gelukkig goed met Darya opschieten en ook het contact met mijn ex en haar nieuwe vriend is goed", vertelt Michael.

"Nee, ik vond het niet lastig om te vertellen dat ik opnieuw vader word. We staan er eigenlijk allemaal vrij relaxed in."