LOS ANGELES - Shakira is aangeklaagd door haar ex-vriend Antonio de la Rúa. Hij eist maar liefst 100 miljoen dollar (77 miljoen euro) van de Colombiaanse zangeres.

''De combinatie van De la Rúa's zakelijke talent en de artistieke talenten, schoonheid en sexappeal van de gedaagde maakte hun partnerschap waardevoller dan beiden ooit hadden kunnen denken'', zo valt te lezen in de aanklacht in handen van Billboard.

De la Rúa vindt dan ook dat hij recht heeft op een deel van het geld dat Shakira verdient.

In de aanklacht valt verder te lezen dat De la Rúa in 2004 besloot de zakenpartner van Shakira te worden, nadat ze miljoenen dollars verlies had geleden tijdens haar eerste wereldtournee. Het ging hierbij om een mondelinge afspraak. Er stond niks zwart op wit.

Winst

''De la Rúa heeft meer dan zes jaar gewerkt aan 'het merk' Shakira en wist het tot één van de waardevolste popstermerken te maken'', zegt De la Rúa's advocaat.

''De winst, die het partnerschap in 2011 en 2012 opbracht en in de toekomst nog zal opbrengen, is het directe gevolg van de deals die hij bedacht, uitonderhandelde en uitvoerde.''