HILVERSUM - Caroline Tensen heeft een behoorlijk vervelende periode achter de rug. In RTL Boulevard vertelt ze over de dood van haar moeder en de breuk met haar vriend.

De 48-jarige presentatrice herinnert zich de dag dat haar moeder overleed nog goed. "We moesten even weg, wat eten, ze had al morfine gehad", vertelt Tensen. "Er kwam een hele rare, hele lichte lucht. Het was heel mooi opeens en toen dacht ik: ze is gegaan."

Op dat moment waren de opnames van 1 Tegen 100 in volle gang en dus moest de crematie worden aangepast aan het programma.

"Wat met zich meebracht dat ik twee dagen op m'n hakken met m'n wimpers aan stond, de crematie had, en de volgende ochtend naar de studio moest, dat was echt hel."

Niet gelukkig

Eind oktober liep haar relatie met Peter Gallas na elf jaar op de klippen. Tensen zette er zelf een punt achter. "Je bent al niet gelukkig door je moeder. Als je aan de andere kant ook niet gelukkig bent, dan heb ik geleerd: er is maar een iemand die het om kan keren en dat ben jij", legt ze de moeilijke beslissing uit.

Het ging al een poosje niet lekker tussen de presentatrice en haar vriend. "Het kwam natuurlijk niet als donderslag bij heldere hemel. Je weet allebei heel goed dat het al tijden niet loopt."

Toch gaat Tensen niet bij de pakken neerzitten en gelukkig heeft ze genoeg afleiding. "Ik ga voor het eerst op wintersport met de kinderen alleen. Ga ik voor het eerst vliegen, want ik ga niet in mijn eentje rijden. Dat soort dingen, maar goed, ik stort me er gewoon in."