AMSTERDAM - De kinderbescherming gaat onderzoeken of de dochter van Halle Berry en haar ex Gabriel Aubry gevaar loopt.

Aanleiding voor het onderzoek is het gevecht dat vorige week uitbrak tussen Halles ex en haar huidige vriend Olivier Martinez. De actrice en Aubry hebben al sinds hun breuk in 2010 ruzie over de voogdij over de 4-jarige Nahla.

"De politie heeft direct na de arrestatie van Aubry contact opgenomen met de kinderbescherming, want Nahla was bij het gevecht aanwezig", zegt een ingewijde tegen de Amerikaanse entertainmentsite Radar Online.

"Nahla is niet direct bij het gevecht betrokken geraakt, Halle haalde haar weg toen de ruzie uitbrak."

Niet eerste keer

Volgens de ingewijde is de kinderbescherming erbij gehaald omdat het niet de eerste keer is dat Aubry zijn woede niet kan beheersen. Begin dit jaar kwam door gesprekken met de kinderbescherming naar buiten dat Nahla bang is voor haar vader.

Aubry moest een cursus woedebeheersing volgen toen hij na een ruzie met de oppas Nahla hardhandig bij haar arm had gegrepen.

De 37-jarige Aubry werd donderdag opgepakt voor mishandeling bij het huis van Berry in Californië. Nadat het model een borgsom van twintigduizend dollar had betaald, werd hij weer vrijgelaten. Aubry kreeg vervolgens een tijdelijk contactverbod opgelegd, dat donderdag afloopt.