AMSTERDAM - Tess Milne, die door FHM is uitgekozen tot Mooiste Vrouw van Nederland, vindt niet dat ze daadwerkelijk de mooiste is. "Mijn tweelingzus is echt mooier."

De 24-jarige SBS-presentatrice had er niet op gerekend dat zij de FHM 500-lijst zou aanvoeren. "Doutzen Kroes blijft voor mij de winnaar", zegt Milne in een interview met NU.nl.

Kroes, die vorig jaar wel de winnaar was, moet het deze keer doen met de tweede plek. De redactie van FHM en haar lezers koos ditmaal voor de minder bekende Milne.

De presentatrice blijft nuchter onder haar nieuw verworven status. Ze is van mening dat er veel mooiere vrouwen zijn dan zij, ook in het dagelijks leven. "In mijn vriendenkring alleen al heb ik een vriendin, die is zooo mooi. En mijn tweelingzus Lise, die ik overal bij probeer te betrekken, is ook echt mooier. Ze is ook iets langer dan ik. "

Wennen

Nadat Milne het nieuws vernam in de ochtendshow van Giel Beelen, was ze verbaasd. Inmiddels heeft ze wel kunnen wennen aan haar nieuwe rol. "Ik ben er nu gewoon trots op dat men voor mij gekozen heeft, een hele eer."

Bij het shoppen voor de presentatie van de FHM 500 hield de presentatrice de vraag in haar hoofd 'hoe de mooiste vrouw van Nederland zich zou kleden?'

"Tot ik me realiseerde dat ik dat niet moest doen. Men heeft me immers gekozen om wie ik ben en hoef ik dus niet opeens anders te kleden. Nu is alleen mijn riem nieuw."