AMSTERDAM - Leona Philippo, die vrijdag met overtuiging de volgende ronde bij The Voice Of Holland bereikte, heeft stemproblemen. 

"Ik heb me de afgelopen tijd enorm als een struisvogel gedragen, ben maar door blijven gaan. Nu Trijntje mij op mijn kop geeft, moet ik erkennen dat ik ziek ben", zo vertelt ze aan het AD.

Na de derde liveshow laat coach Oosterhuis weten dat de zangeres snel naar een goede kno-arts moet. "Ik vind het niet eerlijk voor zo'n toptalent als Leona om maar door te buffelen, terwijl ze hulp nodig heeft", aldus Oosterhuis die denkt dat een arts het probleem zo kan verhelpen.

Philippo verwacht dat een dokter haar het advies geeft om rust te nemen. "Als ik dat niet doe, beschadig ik mijn stem misschien voor de rest van mijn leven. Er wordt een marathon van mijn stem gevraagd. Dat is niet goed. Ik moet revalideren."

Onderaan

Ook publiekslieveling Johannes zit er een beetje doorheen. Hij mag door naar een volgende ronde dankzij de kijkers thuis, maar de coaches gaven hem geen hoge cijfers.

"Ik heb de afgelopen week zo hard mijn best gedaan en dan bungel ik toch weer onderaan", vertelt de balende Fries. "Ik had van mijn eigen coaches een hoger cijfer verwacht. Zo slecht was het toch niet?"