LONDEN - Rocker Pete Doherty zegt een relatie te hebben gehad met wijlen Amy Winehouse. 

In Daily Mail onthult hij: "Ik vind het moeilijk toe te geven, maar ja, Amy en ik waren geliefden."

Wanneer Pete en Amy, die in juli 2011 op 27-jarige leeftijd overleed, een koppel waren, zegt Pete er niet bij. "Ik hield van haar en eigenlijk doe ik dat nog steeds."

"Tegen het einde werd ze, zoals alleen geliefden dat kunnen, gemeen en zelfs wreed tegen me. Ze was ongeduldig, en geloof me, ze had een behoorlijke rechtse."

Kate Moss

Ook wil Pete graag nog wat kwijt over een andere ex, Kate Moss. "Ze belde me laatst. Het was ons eerste contact sinds we uit elkaar zijn, en dat ging destijds niet bepaald gezellig. Maar ze was heel vriendelijk en vroeg waarom ik recent geen liedjes heb geschreven en of ik nog steeds drugs gebruik. Ze zei dat zij clean is en gelukkig getrouwd."

Doherty zegt erg blij te zijn dat Kate hem belde. "Het was een hele opluchting en het voelt alsof er een last van mijn schouders is gevallen. Er zijn nu wat dingen afgesloten en dat is fijn"

"Ze zei dat ondanks wat er allemaal tussen ons is gebeurd, ze me nog steeds oké vindt. Dat was goed om te horen. Het betekent veel voor me, dat te weten."