BN’ers in de rij voor Alles is Familie

AMSTERDAM - Topdrukte op de rode loper voor het DeLaMar Theater in Amsterdam. Hier vindt maandagavond de 'grootste Nederlandse première ooit' plaats. 

Niet alleen de cast gaat de loper over, ook een groot aantal BN’ers komt op Alles is familie af.

Halina Reijn, Tygo Gernandt, Katja Schuurman, Wendy van Dijk, Najib Amhali en vele anderen staan op de gastenlijst. Zij zijn er om hun collega’s te bewonderen.

Het script is voor veel acteurs reden geweest om ja te zeggen tegen Alles is familie. Op de rode loper spraken ze stuk voor stuk hun lof uit over de schrijver ervan, Kim van Kooten.

Zij had twee acteurs in gedachten toen ze het verhaal schreef. Naast haar eigen man Jacob Derwig was dat Carice van Houten. "Omdat zij gewoon de beste actrice van Nederland is."

Eer

"Een hele eer", zei Carice maandagavond op de rode loper. De hoofdrolspeelster stond te rillen van de kou, niet van de zenuwen. "Ik ben toch minder nerveus, omdat de film niet alleen aan mij hangt. En omdat ik gewoon heel zeker ben van deze film. Ik geloof zo in Kim."

Benja Bruijning, die in de productie zijn eerste grote filmrol speelt, gaf aan dat alleen al het "waanzinnige script" maakte dat hij wilde meewerken. Tegenspeler Thijs Römer: "We hebben ons ook keurig aan het script gehouden, want het was al perfect."

Moeilijk

Van Kooten vond het schrijven nog net zo moeilijk als toen ze het script voor kaskraker Alles is liefde schreef. De actrice noemde alle lovende woorden "enorm vleiend". "Maar een script is niets als het niet door de acteurs wordt opgetild. En dat is wel gebeurd. Er wordt echt briljant geacteerd."

Of de film beter is dan voorganger Alles is liefde laten de acteurs in het midden. Bruijning: "Ik vind het moeilijk te vergelijken, omdat ik hier zelf in zit." En Römer: "Het merk is overeind gebleven, maar verder is het een heel andere film."

Fans kunnen in 57 bioscopen de binnenkomst van de bekende Nederlanders live via een straalverbinding volgen. Daarna zien zij, tegelijk met de première in het DeLaMar, de film en de huldiging van de cast.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie