Gerrie van der Klei overdonderd door succes 'Revue'

AMSTERDAM - Gerrie van der Klei is overdonderd door het succes van Moeder, Ik Wil Bij De Revue. Elke week zien ruim 1,5 miljoen mensen haar schitteren als Riet Hogendoorn.

"Dit smaakt naar meer", zegt de 67-jarige actrice maandag in het AD.

"Het is boven verwachting van ons allemaal. Zo'n kijkcijferkanon heb ik nog nooit meegemaakt. Ik vind dit enorme succes belachelijk leuk."

Waarom het zo'n succes is, weet Van der Klei niet precies. "Er zit een mooi glansje over deze serie, want de jaren '50 waren natuurlijk ook moeilijk. Niet alles was rozengeur en maneschijn. Maar het was ook een hoopvolle tijd en dat is waarschijnlijk de reden waarom de serie zo’n succes is."

Wat haar ook opvalt is dat veel jongeren de serie kunnen waarderen. "Ik heb me lang afgevraagd of dit niet allemaal te traag voor ze is, want de meeste series van nu zitten vol flitsende actie. Maar dat vinden ze juist fijn! Veel jongeren vinden het een verademing dat ze eens in alle rust kunnen kijken naar wat er gebeurt, zonder al dat geflits van de camera’s."

Vervolg

Met het einde van de serie in zicht, denkt Van der Klei voorzichtig na over een vervolg.

"We hebben acht afleveringen van 50 minuten gemaakt en dat smaakt absoluut naar meer. Er wordt ook al gepraat over een vervolg, maar zeker is nog niets. Allerlei scenario’s over een vervolg zijn inmiddels al door ons ingevuld, want je kunt er zelfs een film van maken, of een musical. Het zou enig zijn, ik sta vooraan om weer mee te doen."

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie