AMSTERDAM - Madonna gaat dit voorjaar en zomer op tournee door Amerika en zal ook enkele Europese steden aandoen. Dit heeft haar manager Caresse Henry vandaag bekendgemaakt op Madonna's website. De 'Re-Invention Tour' start op 24 mei in Los Angeles.

In Europa zal de 'material girl' in elk geval optreden in Londen en Parijs. Ook steden in Ierland en Israël zouden mogelijk aan dit lijstje kunnen worden toegevoegd. Henry: " Madonna is al begonnen met repeteren voor de nieuwe tournee en kan bijna niet wachten weer op het podium te staan om haar oude en nieuwe nummers te zingen. Deze tournee zal ongetwijfeld haar reputatie als opzienbarende performer bevestigen."

'Haaretz', een Israëlische krant, citeert vandaag Shuki Weiss, die Madonna's optredens in dat land zal organiseren: "De artiest heeft beloofd in Israël op te treden. Dit wordt zeker een grotere show dan ze tot nu toe heeft gedaan."

Het is nog niet bekend of de 'Re-Invention Tour' Nederland zal aandoen. Wel is duidelijk dat Madonna's tweede kinderboek 'Lotsa de Casha' in juni zal verschijnen.