AMSTERDAM - Gordon zegt dat ook hij gevraagd was voor een reality-soap om zijn dagelijkse leven op camera vast te leggen, maar dat hij daar geen zin in had. En toen zijn ze, volgens hem, maar naar Joling gestapt. 'Hij is dus eigenlijk tweede keus'. Dit liet Gordon weten in een vraaggesprek dat hij onlangs met de website van Sterrenbeurs had.

Hij zegt verder 'absoluut geen behoefte te hebben' aan een real-life soap die om hem heen is geborduurd. Gordon: "Ik hoef niet zo nodig overal camera's in huis te hebben. En dus is Yorin maar naar Gerard gestapt want die wil altijd wel in de belangstelling staan".

Joling reageerde op de uitspraken van de dj/zanger maandagochtend in het radioprogramma 'Stenders Vroeg' als volgt: "Ten eerste is het niet waar en ten tweede kan het me allemaal niet schelen wat die zogenaamde zanger zegt. Ik weet wat producent Reinout Oerlemans tegen mij heeft gezegd en dat is voor mij genoeg". Joling onthulde overigens zondag in een ander radioprogramma, 'Antenne 2', dat de titel van zijn soap 'Only Joling' gaat heten.

Puur Froger

In ander 'reality-soap'-nieuws zondagavond was de eerste aflevering van 'Puur Froger', rond het leven van René Froger. De kijkcijfers voor dit langverwachte debuut vielen tegen. Zo'n 1.1 miljoen mensen stemden hun televisie er zondag op af. Vanaf 8 april kunnen de mensen de perikelen rond het leven van Gerard Joling volgen. "Mensen zien me als een soort hysterisch colbert, maar de gewone Gerard Joling is een enorm saaie lul", was Gerards commentaar op de radio zondag.