HOOFDDORP - Ondanks dat Daphne Deckers en haar man Richard Krajicek een aardig zakcentje verdienen, houden ze graag hun hand op de knip.

"Ik spaar liever, want je weet maar nooit", vertelt Deckers in een interview met Grazia

"Voor de rest interesseert het me niet zo. Richard zegt ook: 'Ik hoop niet dat er iemand op het idee komt om bij ons in te breken, want er valt niets te halen.' Wat een tegenvaller, haha."

"We hebben nog niet eens een flatscreen, maar een oude tv met videorecorder. Er hangt geen kunst aan de muur, we hebben geen juwelen. Bijna al mijn spaargeld zit in ons nieuwe huis in Spanje. Dat vind ik een goede investering voor als we over tien jaar steeds minder gaan werken en meer naar Spanje willen", aldus de presentatrice en schrijfster.

Egyptisch katoen

Deckers' ouders hadden het vroeger niet breed. "Wij hadden aan het eind van de maand altijd een stukje rekening over. Als je bent opgegroeid met dubbeltjes tellen, verlaat dat je nooit", zegt ze.

"Ik heb beide kanten van de medaille mogen meemaken en weet dat je niet gelukkiger wordt als je slaapt onder een dekbed van Egyptisch katoen. Als je gewoon een leuke baan en een leuk huis hebt, dan ben je niet ongelukkiger dan iemand die in het Gooi woont en heel rijk is. Het is anders als je schulden hebt of je kinderen zonder ontbijt naar school moet sturen. Dat geeft druk en stress."

Eigen benen

Na de komst van haar twee kinderen heeft de blondine nooit overwogen om te stoppen met werken. "Ik vind het zo belangrijk dat vrouwen voor zichzelf kunnen zorgen. Dat kan ik niet vaak genoeg benadrukken. Ook als je kinderen krijgt: blijf werken!"

"Ik heb bij vriendinnen om me heen gezien hoe moeilijk het anders is om na een scheiding weer op eigen benen te staan. Maar ook binnen een huwelijk geeft het vrijheid om je eigen inkomen te hebben."