AMSTERDAM - Cas Jansen en zijn vrouw Annelieke Bouwers zijn in de zevende hemel. Het stel verwacht volgend jaar hun tweede kindje.

"De twintig weken echo was goed. We weten zelfs al wat het wordt", jubelt de 35-jarige acteur in De Telegraaf.

Jansen kijkt uit naar de komst van de baby. "Hoewel we het bij ons dochtertje Joëlle drie jaar geleden best zwaar hebben gehad, hebben we altijd een tweede gewild. Ik geloof ook echt dat het nu makkelijker zal gaan."

Wennen

De Leve Boerenliefde-acteur herinnert zich dat het destijds behoorlijk wennen was. "Ik wist gewoon niet zo goed hoe het moest. Met als gevolg dat we negen maanden in een soort cocon hebben geleefd. Alles draaide om ons drietjes. Daarbij sliep ons dochtertje ook erg slecht, waardoor het ook voor ons moeilijk was om in een ritme te komen."

Als vader van twee realiseert Jansen zich dat bepaalde rollen voor hem nu verleden tijd zijn. "Een hunk zal ik nooit meer spelen. Dat zit er niet meer in. Wanneer ik kijk naar Reinout Scholten van Aschat als kidnapper in De Heineken Ontvoering weet ik dat zulk soort rollen niet meer voor mij zijn weggelegd. Ik zit nu in een volgende fase en ook dat heeft zijn charme."