AMSTERDAM - Het leven van actrice Liza Sips draaide gedurende twee jaar alleen om haar relatie. "Mijn focus lag te veel bij Joel."

Dat zegt de 22-jarige Sips in Flair. Begin augustus 2012 verbrak zij haar relatie met Joël Davans.

"Als ik zag dat vriendinnen alleen nog maar focusten op hun vriendje, zei ik daar altijd meteen iets van. Totdat ik na een tijd ontdekte dat ik zelf precies hetzelfde aan het doen was."

"Het besef dat er iets fout zat tussen ons was er al toen ik aan Sterren Springen begon. Ik voelde me niet gelukkig en wist dat ik het moest uitmaken." Omdat ze dat moeilijk vond, stelde Sips het steeds uit. "Maar na een zware training brak ik. Ik kwam helemaal kapot thuis, mijn nek zat vast en ik was chagrijnig. Toen kwam alles eruit."

'Losbandig'

Voorafgaand aan haar relatie met Davans heeft Liza Sips nog enige tijd 'losbandig geleefd', nadat ze uit Goede Tijden, Slechte Tijden werd geschreven.

"Mijn grootste angst was dat ik zo iemand zou worden van wie je nooit meer wat hoort. Hoe moest ik dat voorkomen? Op een gegeven moment heb ik mijn koffers gepakt, ben naar Amsterdam gegaan en heb daar een paar maanden lang overal misbruik van gemaakt."

Relatie

Sips wil nu enige tijd aandacht aan haarzelf en haar carriere besteden. "Ik moet mezelf terugvinden, weten wat ík leuk vind, wat mijn eigen voorkeuren zijn." Ze sluit een relatie in de toekomst niet uit.

"Ik geloof er heel erg in dat er ergens een man rondloopt met wie ik op elk vlak een bepaalde klik kan hebben en dat we dan ook genoeg aan elkaar hebben. In die zin ben ik erg traditioneel. Met die ideale man wil ik dan op een goede dag ook zeker kinderen krijgen."