AMSTERDAM - Brad Pitt brengt binnenkort de eerste door hem ontworpen meubels op de markt. De acteur, die al tientallen jaren met ideeën voor meubilair rondloopt, bedacht onder meer een bed, een bad en een eettafel.

"Meubeldesign en architectuur spreken me aan", vertelt Pitt aan het Amerikaanse blad Architectural Digest.

Pitt zette begin jaren negentig zijn eerste ontwerpen op papier, hoewel hij die tekeningen zelf geen schetsen wil noemen. "Daarmee dicht ik mezelf te veel ambacht toe. Laten we zeggen dat ik ideeën voor gebouwen en meubels op papier heb gekrabbeld."

Die 'krabbels' vielen ontwerper Frank Pollaro op toen hij een bezoek bracht aan Pitts woning. Zonder te twijfelen stelde Pollaro voor met Pitts ideeën aan de slag te gaan. "Brad zei dat hem dat wel leuk leek", herinnert de Amerikaanse meubelmaker zich.

Prijzen

Het resultaat van die samenwerking wordt volgende week gepresenteerd in New York. Voor een meubel van de hand van Pitt moet diep in de buidel worden getast, hoewel beide ontwerpers niets loslaten over prijzen. Zo worden van het bed dat de acteur creëerde slechts negen exemplaren gemaakt.

Pollaro ziet een voortzetting van zijn samenwerking met Pitt wel zitten. Volgens de designer heeft de acteur duizenden tekeningen gemaakt.

"Ik denk dat hier nog lange tijd mee aan de slag kunnen." Pitt ziet zichzelf echter nog niet als meubelontwerper. "Laten we niet te hard van stapel lopen."