LOS ANGELES - Ben Affleck moest even afstand nemen van beste vriend Matt Damon.

Volgens Affleck moesten ze beiden een andere weg inslaan, hetgeen ten goede zou komen van hun carrière. Dit schrijft Showbizspy.

De twee Hollywood-acteurs schreven én speelden samen in Good Will Hunting om vervolgens nog vaker in films samen te werken. Affleck voelde dat het tijd werd om dit even niet meer te doen. "We wilden allebei onze eigen identiteit. Dat hele Matt en Ben dingetje was zó sterk, dat iedereen er maar vanuit ging dat we elk film wel samen zouden doen", aldus Affleck.

Maar inmiddels gaan de twee toch weer samen een film maken. "Het heeft nu wel weer lang genoeg geduurd. We gaan samen spelen in een film genaamd Whitey, dit gaat over de fameuze gangster Whitey Bulger in Amerika. Matt gaat hem spelen en ik ga de film regisseren."

Angstig

Affleck heeft nu drie films geregisseerd en deze zijn allemaal veelgeprezen, maar hij blijft angstig voor het proces van het maken van films.

"Het is waarschijnlijk angst, toch denken dat het niet goed wordt. Dat houdt me bezig, ik blijf tot laat op en ben er de hele nacht dan obsessief mee bezig. Het is niet echt gezond, maar ik denk dat het de films wel beter maakt."