AMSTERDAM - Prinses Marilene wordt afgestoft, Prins Filip van België is boos en Robert Jensen is verdwenen. Kortom: lees mee in Party, Privé, Story en Weekend van deze week.

Alles wat Jantje Smit aanraakt, is goud. Alle liedjes stomen meteen door naar nummer 1. Of het nou een niemendalletje is dat hij in een kwartiertje schrijft voor zijn baby, of een lied van iemand anders. Fans vreten het.

Ook de biografie over Jan Het geheim van de Smit komt in de Bestsellerlijst binnen op nummer 1.

De roddelbladen gebruiken het boek al weken voor artikeltjes. Over de relatie Jan/Yolanthe, waar niemand blij mee was. Over pa en ma Smit, die vinden dat het Jan een beetje hoog in de bol is geschoten.

En over zus Monique, die van Jan zijn manager met broerlief mee op tournee moest. Jan was het er niet mee eens en praatte weken niet met zijn zusje. Eigenlijk staat er niks bijzonders in, maar blijkbaar wil iedereen alles van de Volendamse zanger weten.

Marilene weggewerkt

Voor Máxima haar intrede deed, was het Marilene die alle harten stal. Het burgermeisje trouwde met prins Maurits, lachte altijd lief, was bescheiden en kon leuk naar het publiek wuiven.

Toen Laurentien bij de familie kwam, was ze lang niet zo populair. Haar strenge uiterlijk en extreem bekakte accent hielden haar in de schaduw van Marilene. Máxima deed haar intrede en Marilene werd afgeserveerd.

Volgens Privé is dit zo door het koninkijk huis bedacht. Alle aandacht moest naar Laurentien en Máxima gaan. Alleen met Koninginnedag wordt Marilene nog ‘afgestoft’. Verder is ze een huismoeder zonder baan met drie kinderen. ‘En daar is weinig koninklijks aan’ vindt het blad.

Estelle kluizenaar

Volgend Weekend is Estelle Cruijff een kluizenaar geworden. De luiken van haar villa zitten dag en nacht potdicht. Boodschappen doet ze niet. Haar moeder haalt eten en een huisvriend komt ook regelmatig met een tasje.

Al weken is ze niet in de PC Hooftstraat gezien om te winkelen. Alleen haar kinderen brengt ze af en toe naar school. Eén keer per week gaat ze in Nieuwegein op bezoek bij haar kickbokser Badr in de gevangenis.

Volgens Weekend gaat nog steeds het gerucht dat Estelle zwanger is. Maar omdat er geen recente foto’s zijn, blijft dat een roddel, aldus het blad. Party’s fotograaf spotte Estelle wel en het lijkt alsof ze expres haar jas open doet om haar platte buik te tonen. Baby of niet: alle bladen zijn het er over eens: Estelle heeft niks meer van de mooie glamoureuze jetsetmeid die ze was.

Boze Belgische prins

Prins Filip van onze zuiderburen, wat weten we eigenlijk van hem? Dat hij is getrouwd met de brave Mathilde, die soms dezelfde kleding draagt als Máxima. Dat ze vier kinderen hebben. Dat zijn broer Laurent een losbol is, die vaak de bladen haalt met drank, auto’s en vrouwen. Maar verder? In België is ophef ontstaan om een boek over Filip. Hij zou van ‘de herenliefde zijn’ zoals Weekend dat noemt.

Zijn huwelijk met Mathilda was een plichtpleging en de kinderen zouden daarom in een IVF-kliniek verwekt zijn. Zowel de Belgische prins als de vermeende minnaar (een Belgische graaf) zijn boos om het boek. Prins Filip kwam zelfs met een verklaring over zijn liefde voor Mathilde en de kinderen.

Waar is Jensen?

Waar is toch Robert Jensen gebleven, vraagt Weekend zich af. De brutale presentator is al meer dan een jaar niet op tv verschenen. Daarvoor had hij een show, die veel kijkers óf briljant, óf irritant vonden. RTL wilde niet met hem verder, PowNed en BNN ook niet.

Bij zijn radiozender werd hij de laan uitgestuurd en sindsdien is er niks meer van hem vernomen. Zijn website bevat oud nieuws, hij twittert niet meer en voor zijn Amsterdamse huis staat zijn sportwagen roerloos voor de deur. Volgens geruchten zou Jensen in Amerika verblijven, weet Weekend.

Minder tv voor Nick en Simon

Een ‘overkill‘ van Nick en Simon dreigt. De twee zangers zijn zó vaak op de buis, dat het publiek ze beter kent van hun shows dan van hun muziek. De twee zijn jurylid in The Voice of Holland, zijn hosts in de show Nick tegen Simon, hun documentaire The American Dream en ook afleveringen van De zomer voorbij verschijnen vaak op de buis.

Nick en Simon zijn volgens Party een beetje geschrokken van het bericht dat ze als tv-sterren worden gezien. Simon zegt in een interview dat ze nu terug gaan naar de basis: de muziek. Maar eerst nog even de reeks van The Voice of Holland afmaken a.u.b.