AMSTERDAM - Prinses Margaret heeft in haar jeugd cocaïne en wiet gebruikt. Bovendien had zij in haar jonge jaren korte tijd een relatie met een vrouw. Deze details staan vermeld in een biografie, genaamd 'Margaret, The Last Real Princess' van de journalist Noel Botham, zo meldt de Telegraaf vandaag.

Een anonieme woordvoerster van Buckingham Palace zei het vrij smakeloos te vinden dat zo kort na Margarets dood het boek is verschenen. "Maar wij laten het aan het publiek over om te beoordelen of het van goede smaak getuigt zulke beschuldigingen zo kort na de begrafenis van de prinses op 15 februari te uiten", zei de woordvoerster.

Volgens Botham was het boek al maanden van te voren gepland. De informatie vindt hij ook niet erg verrassend. "Margaret gebruikte af en toe, en we praten over zeer af en toe, cocaïne of marijuana", aldus Botham.

In het boek wordt ook vermeld dat prinses Margaret op haar twintigste een liefdesaffaire van korte duur met een vrouw had. Het zou gaan om de toen achttienjarige Sharman Douglas, dochter van de toenmalige VS-ambassadeur in Londen.