LONDEN - Twee jurken van Amy Winehouse, waaronder haar bruidsjurk, zijn gestolen uit het huis waar de zangeres stierf.

Dat meldt de Britse tabloid The Sun. De bruids- en galajurk, die werden ontvreemd uit het pand in Noord-Londen, hadden samen een geschatte waarde van 130.000 pond (zo’n 162.000 euro).

De twee jurken stonden op het punt geveild te worden voor de Amy Winehouse Foundation. Vader Mitch Winehouse noemt de diefstal een "zware klap". Hij zegt in The Sun: "Het is ziekmakend dat mensen iets stelen terwijl ze weten dat het voor vele anderen sentimentele waarde heeft."

Blake Fielder-Civil

De dieven namen Winehouses witte jurk met ankermotief, die ze droeg tijdens haar huwelijk met Blake Fielder-Civil in 2005, en een galajurk met nieuwsprints, die ze aanhad tijdens een tv-optreden bij de BBC, mee. De bruidsjurk zou naar verwachting zo’n 100.000 pond opbrengen. De galajurk 30.000.

Zowel de Britse politie als vader Winehouse hebben het vermoeden dat beide jurken op bestelling zijn gestolen, aangezien de dieven enkele andere dure jurken lieten hangen. Mitch: "We waren stomverbaasd om te zien dat de dieven enkele peperdure designerjurken links lieten liggen. Het lijkt erop dat ze wisten welke jurken een speciale, extra waarde hadden."