AMSTERDAM - Jan Smit heeft een lange periode zijn zus Monique Smit genegeerd. "Ik raakte geïrriteerd omdat we er alles aan deden om haar naar een hoger niveau te stuwen, maar ze liep er de kantjes van af."

De Volendamse zanger besloot afstand te nemen van haar. "Ze was laks en daar kan ik slecht tegen", vertelt Smit aan Story.

De zanger zegt dat haar houding de reden was dat hij lange tijd geen woord tegen haar heeft gesproken. "Was er wat te vieren thuis dan zeiden we niks tegen elkaar. In mijn werk ben ik gedreven en zo'n houding verwacht ik ook van anderen."

Smit vervolgt door te zeggen dat het zijn zus allemaal komt aanwaaien. "Daar kan ik niet zo goed tegen. Uiteraard ziet zij de dingen anders. Ik hoopte dat Monique weer snel bij haar zinnen zou komen, maar dat gebeurde niet. Daardoor kwam de zaak nog vaster te zitten."

Opnieuw beginnen

Uiteindelijk was het zijn vrouw Liza die hem ertoe bracht om weer contact te zoeken. "We hebben lang met elkaar gepraat en afgesproken opnieuw te beginnen. Ik heb Monique duidelijk gemaakt dat ik het beste met haar voor heb."

"Ze kan leuk zingen en de manier waarop ze presenteert is puur en echt. Ze heeft de kansen en de mogelijkheden. Daar moet ze snel mee aan de slag gaan."