AMSTERDAM - Estelle Cruijff heeft voor een miljoen euro beslag laten leggen op het vastgoed van haar ex-man Ruud Gullit.

Estelle Cruijff spande kort na de breuk met Gullit een kort geding aan. Daarna is beslag gelegd op negen woningen in Amsterdam-Zuid.

Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van gegevens uit het kadaster.

Het FD deed navraag bij de gerechtsdeurwaarder en de advocaat van Estelle Cruijff, Alexander Leuftink, maar beiden wilden niet aangeven waarom er beslag is gelegd op de woningen van Gullit.

Villa

Het zou gaan om een villa die volledig in het bezit is van Gullit en acht appartementen die voor de helft in eigendom zijn van de oud-voetballer. Gullit kocht deze appartementen samen met zijn zakenpartner Alex Bottse voor ruim 2 miljoen euro.

Gullit en Cruijff zijn verwikkeld in een echtscheidingsprocedure.

Drie maanden

Cruijffs scheidingsadvocaat licht woensdagavond in RTL Boulevard toe dat het beslag drie maanden geleden is gelegd. Volgens de advocate was destijds veel onduidelijk rondom de scheiding. "Het beslag is gelegd om te voorkomen dat er vermogen verdwijnt."

Hoewel Estelle en Ruud inmiddels een eerste overeenkomst over hun scheiding hebben bereikt, ligt er nog steeds beslag op Gullits panden.

"Omdat we nog in overleg zijn", licht Cruijffs advocate toe. "Zo'n beslaglegging kost ook geld, het zou nu iets te voorbarig zijn om het beslag op te heffen."