AMSTERDAM - Froukje de Both heeft een man nodig in haar leven. "Het is zo veel leuker met een man. Het gezinsleven mis ik intens op dit moment."

Dat zegt De Both in Viva.

In juni 2012 ging de relatie met haar toenmalige partner Jeroen te Rehorst uit. Ze beëindigde de relatie zelf, omdat ze verliefd was geworden op iemand anders.

Te Rehorst was niet slecht voor haar, zegt De Both. "En toch kreeg ik gevoelens voor een ander. Dat is raar. Ik snap het zelf soms ook niet zo goed. Maar je hoeft niet alles te snappen in het leven."

Oordelen

De Both kan slecht tegen mensen die niet snappen dat ze volledig op haar gevoel afgaat. "Ik oordeel niet meer zo snel, ik weet dat je niet in iemands leven en zeker niet in iemands gevoel kunt kijken."

"Ik snap best dat een vrouw van wie de man al jaren vreemdgaat, maar bij wie ze blijft vanwege de kinderen, niet begrijpt waarom ik mijn gezin opbrak."

Kwetsen

Volgens De Both lukte het niet meer tussen haar en Te Rehorst. Ze praat niet veel over de breuk: "Ik geef veel om mijn ex en wil hem niet nog meer kwetsen. Het is allemaal nog te precair."

"Mensen denken soms dat mijn relatie met Jeroen slecht was, omdat ik vertrok. Maar dat was het juist helemaal niet. Dus ik ben nu aan het verwerken dat het niet is geworden wat ik had gedacht."

Geen spijt

"Mijn ex en ik hebben een kind, ik voel in alles dat zij belangrijker is dan ikzelf. En toch ben ik bij haar vader weggegaan. Daar worstel ik mee."

De Both heeft geen spijt van haar beslissing. "Nee, dat heeft geen zin. Bovendien moest ik doen wat ik deed. Ik zag geen andere weg."