BAKU - Jos Verstappen heeft goed kunnen nadenken in de gevangenis. "Het is een levenservaring", zegt de voormalige Formule 1-rijder in een interview met NUsport.

Begin januari werd hij opgepakt omdat hij na een ruzie zou zijn ingereden op zijn vriendin.

Verstappen zat veertien dagen vast, maar het OM werd uiteindelijk teruggefloten door de rechter.

Van alle aanklachten bleef alleen vernieling van haar spullen over en daarvoor had het OM Verstappen een transactie (boete) moeten aanbieden, in plaats van een celstraf te eisen. En dus werd het OM niet-ontvankelijk verklaard.

Opgeblazen

"De politie en justitie hebben het in mijn ogen veel te groot opgeblazen", vindt Verstappen. "Ze hebben gedacht: die Verstappen is een bekend iemand, die zullen we wel even krijgen. Ik heb het idee dat ze over mijn rug hogerop wilden komen."

Verstappen is nu overal van af. "Er was gewoon niets. Maar ik heb wel vastgezeten en dat onthouden de mensen, dan ben je groot nieuws. Als je in de belangstelling staat, word je harder gestraft, heb ik het idee. Misschien had ik daar rekening mee moeten houden, maar ik ben ook maar een mens. Ik maak ook fouten. Klaar."

Positiefs

De periode dat hij vastzat heeft hem ook iets positiefs gebracht, vindt Verstappen, die intussen weer samen is met dezelfde vriendin.

"De gevangenis is een plek waar je niet moet komen. Ik heb daar goed na kunnen denken. Het is een levenservaring. In het begin had ik er moeite mee om me te laten zien, om weer in de openbaarheid te komen. Maar nu… Iedereen weet het. Ik schaam me er niet meer voor. We gaan er weer vol tegenaan. Dit boek kan dicht, op naar het volgende hoofdstuk. Ik wil weer gaan racen."

Lees het uitgebreide interview met Verstappen in het NUsport-magazine dat nu in de winkels ligt, online bestelbaar en op de iPad verkrijgbaar is.