RIJSWIJK - ''Ik was in de Arena niet dronken of stoned en heb niemand uitgedaagd.''

Dat zegt zakenman Koen Everink in De Telegraaf van zaterdag over de mishandeling in juli waarvan kickbokser Badr Hari wordt verdacht.

Eenmalig doet Everink zijn verhaal, want hij wil geen bekende Nederlander worden, verklaart hij in het interview.

"Ik ben na de mishandeling door sommigen neergezet als een dronken, drugssnuivende losbol, die met beledigende teksten die skybox binnenviel. Niets is minder waar. Er is geen enkele aanleiding of rechtvaardiging voor deze afranseling", aldus Everink, die overigens wel toegeeft dat hij had gedronken.

Hand schudden

Everink stelt dat hij tijdens dancefeest Sensation White in een skybox de hand schudt van Estelle Cruijff, vriendin van Hari, en kort daarna naar het toilet gaat. Daar wordt hij in elkaar geslagen:

''Het moment dat ik me weer herinner, lag ik al op de grond en ik herkende toen Badr Hari. Ik zag en voelde dat de stoot van hem afkomstig was. Hij leek vooraf al geagiteerd en sloeg tijdens een gesprek met de huurder van de box met zijn vuist in zijn handpalm.'' 

Selfmade miljonair Everink zegt te zijn afgeslacht als een beest, door onder anderen een van de beste vechters ter wereld. Van de breuken aan zijn gezicht en voet, is hij nog aan het revalideren.

Club Air

Mogelijk heeft de aanval te maken met een andere mishandeling waar Hari bij betrokken is geweest in uitgaansgelegenheid Club Air.

"Het enige wat ik me kan voorstellen, is dat Badr Hari in de box te horen kreeg dat ik bevriend ben met Jeroen van den Berg, die vorig jaar ook door hem is mishandeld."

Schoenen

Hari heeft in het onderzoek naar de mishandeling van Everink de politie mogelijk op een dwaalspoor willen zetten, schrijft de krant. Hari moest voor het onderzoek de schoenen inleveren die hij op zaterdag 7 juli tijdens Sensation White droeg. 

Op bewakingsbeelden van een restaurant dat Hari die avond bezocht zag de recherche dat de kickbokser andere schoenen droeg. "We konden niet vaststellen dat de aangeleverde schoenen de schoenen zijn die door Hari werden gedragen tijdens Sensation White", staat in het proces verbaal.

Rechter

Hari moet volgende week vrijdag voor de rechter verschijnen, onder meer voor poging tot doodslag op Everink. Het slachtoffer zegt dan niet aanwezig te zijn omdat de zaak nog niet inhoudelijk wordt behandeld.

In totaal staan er nu negen aanklachten op de dagvaarding tegen Hari. Wanneer die inhoudelijke behandeling van de rechtszaak plaatsvindt, is nog niet duidelijk.