AMSTERDAM - Yolanthe stookte Jantje op, Máxima eist alle aandacht, Frans Duijts in de ramsj, Barbie 'schijtziek', Martijn Krabbé in tranen en Beau baalt. Kortom: lees mee in Story, Party, Privé en Weekend.

Toen Yolanthe Sneijder-Cabau en Jan Smit nog een relatie hadden, werd niet iedereen daar blij van. In de recent verschenen biografie worden lelijke dingen over Yolanthe gezegd.

Ze zou Jan hebben losgeweekt van zijn familie en ze was ook een 'grote kostenpost'. ''Denk maar niet dat ze ooit één cent zelf heeft betaald,'' klapt de manager van Jan uit de school.

Zus Jenny mocht niet bij broer Jan op de koffie. Schoonmaken mocht ze wel, toen de nieuwe Volendamse villa werd opgeleverd. ''We waren goed genoeg als schoonmaaksters,'' moppert de zus in Weekend.

''Met Liza hebben we Jan weer teruggekregen,'' verzucht Jenny gelukkig. En Yolanthe vond een gespreid bedje bij rijke Wesley. De voetballer vindt het helemaal niet erg dat zijn sexy vrouw een 'forse kostenpost' is.

Sexy Máxima

'Máxima is de ster van de bruiloft' kopt Weekend trots. De prinses was te gast op het koninklijk huwelijk in Luxemburg. In een roodzilveren creatie van Jan Taminiau stal ze de show.

Maar de jurk is wel erg sexy. Het is een strapless japon die de boezem behoorlijk omhoog stuwt. Niet voor niets staat Willem-Alexander er in zijn militaire uniform trots naast te glimmen.

Ook het 'dagpakje' van Máxima was opvallend. Het hoedje met (fazanten)veer stak zo ver omhoog, dat een andere gast op de foto haar hoofd moest draaien om toch nog in de camera te kunnen kijken. Koningin Beatrix hield het een stuk bescheidener, in een lila mantelpak met brave hoed.

Barbie 'schijtziek'

Als 'Barbie' op een foto staat, moeten we gewoon kijken. Dat pornoblonde haar, die bleke lippen, die weggetrokken wenkbrauwen, die plakwimpers; hoe krijg je het voor elkaar er zó uit te zien.

Party heeft een verhaaltje over het huwelijk van de tv-blondine. Man Michael en zij zouden behoorlijke ruzie hebben. Er zouden zelfs klappen vallen af en toe. Recent zou Michael Barbie van de trap hebben geduwd.

Party belt met het echtpaar. Michael geeft de telefoon door aan Barbie, maar die ligt net in de schoonheidssalon om haar tanden te laten bleken. Natuurlijk hebben ze wel eens bonje, geeft Barbie toe, maar ze is niet van de trap geduwd. ''Ik word er schijtziek van,'' doet ze geïrriteerd. ''Iedereen is jaloers op ons''. En gaat dan weer verder met tanden bleken.

Beau baalt

Wat is dat toch met Beau van Erven Dorens? Ooit was hij super populair en een gevierd presentator van RTL Bpulevard. Maar de laatste jaren komen zijn shows maar niet op gang. Show me the money flopte genadeloos. Toch wilde SBS het nog een keer proberen en programmeerde de show op zaterdagavond.

Ondanks de inspanning van Beau verliest zijn show van Dit was het nieuws, Koefnoen en Nieuwsuur, weet Weekend. Het blad laat fijntjes doorschemeren dat het wellicht aan Beau ligt. In 14 landen is dezelfde geld-quiz namelijk wel een doorslaand succes.

Ben je nog blij?

In Party een foto van de juichende leden van The Voice of Holland. Ze hebben een televizier-ring gewonnen. Martijn Krabbé barst bijna in huilen uit en Wendy lacht de barsten in haar galamake-up. Eigenlijk vinden het een beetje jammer dat juist zij de felbegeerde prijs winnen. Het programma trekt wekelijks miljoenen kijkers, is de equivalent van Boer zoekt Vrouw qua populariteit.

Half Nederland blijft vrijdagavond thuis om te kijken. En dan winnen ze ook de hoofdprijs. Ben je dan nog echt oprecht blij? We zouden het sympathieker vinden als een kleiner programma van de jury een veer op hun hoed zouden krijgen.

Frans in de ramsj

Zanger Frans Duijts is razend populair. De volslanke zanger reist door heel Nederland om overal een half uurtje op te treden. Fans verdringen zich vooraan en zingen al zijn hits mee. Toch heeft ook Frans last van de kredietcrisis, weet Party. Recent verlaagde hij zijn vraagprijs voor een optreden. Maar liefst 1300 euro is hij in prijs gedaald voor een zangsessie op een besloten feest.

Maar medelijden hoeven we niet te hebben. Voor een openbaar optreden vangt de voormalig sloper nog steeds bijna 7.000 euro voor een half uurtje. En dat de familie er goed van eet, is ze aan te zien. Frans zelf, zijn vrouw en drie jonge dochters zijn allemaal behoorlijk wat kilootjes te zwaar.

Cadeautje voor Ruud

Net deze week werd bekend dat bokser Badr Hari aangeklaagd wordt voor poging tot doodslag. De vriend van Estelle kan daarvoor 10 jaar gevangenisstraf krijgen. Terwijl Estelle de treurige balans van haar relatie moet opmaken, zet Ruud Gullit juist de bloemetjes buiten. Maar liefst 7 pagina’s lang showt hij zijn nieuwe Amerikaanse geliefde in Story.

Die Teri Hatcher-look a like komt zo weglopen uit Desperate Housewives: begin 40, strakgetrokken, afgetraind, neptanden en waarschijnlijk alleen maar sla knabbelend. Ruud is helemaal happy met Maggie.

Toch kan hij het niet nalaten Estelle een sneer te geven. Maggie zag een leuke trui voor Ruud. ''Die koopt ze dan gewoon voor mij - van haar eigen geld. Dat ben ik niet gewend. In het verleden was het toch echt mijn eigen creditcard waarmee cadeautjes voor mij werden afgerekend''.