AMSTERDAM - Paskal Jakobsen is naar eigen zeggen een betere artiest nu hij gezond leeft. De 38-jarige zanger van Bløf haalt hogere noten sinds hij vele kilo's verloor.

"Ik heb negentien jaar ontkend dat ongezond leven van invloed is op mijn prestaties op het podium", vertelt Jakobsen in Metro.

"Maar nu ik ben gestopt met roken, een jaar aan het trainen ben en er twintig kilo af is, voel ik me veel fitter en kan ik bovendien hoger zingen."

Uitstraling

Voor zijn gezonde levensstijl kostten optredens Jakobsen veel energie. "Als ik nu opnames van pakweg een jaar geleden zie, vind ik dat mijn niet zo vitale uitstraling ook ten koste gaat van de uitstraling van de band."

Ook Bløf-collega Peter Slager zegt dat er het een en ander is veranderd. "Tien jaar geleden schepten we op over wie het meeste bier dronk."

Jakobsen besloot iets aan zijn levensstijl te doen toen hij merkte dat hij minder plezier in het leven had. "Dat ik wat neerslachtig werd door dat gesjouw en gezeul met dat grote lijf. Dat was ik beu. En als je kinderen krijgt, wordt gezond leven wat makkelijker. Dan is er meer regelmaat."