AMSTERDAM - Elizabeth Taylor is de best verdienende dode ster van het afgelopen jaar. 

De actrice, die vorig jaar maart overleed, was de afgelopen twaalf maanden goed voor 210 miljoen dollar, berekende het Amerikaanse zakenblad Forbes.

Daarmee stoot Taylor haar goede vriend Michael Jackson van de troon.

Taylor heeft haar postume fortuin vooral te danken aan een veiling. Begin dit jaar gingen verschillende eigendommen van de actrice onder de hamer. Topstuk was een schilderij van Vincent van Gogh, dat zestien miljoen dollar opleverde. Ook juwelen en filmmemorabilia van Taylor wisselden van eigenaar.

Elvis Presley

Jackson staat met een inkomen van 145 miljoen dollar op de tweede plek van het lijstje van Forbes. Volgens het zakenblad verdiende wijlen de King of Pop meer dan enig levende artiest.

Elvis Presley maakt de top drie compleet, hij was goed voor 55 miljoen dollar. Ook onder meer Bob Marley, John Lennon, Albert Einstein en Marilyn Monroe haalden de lijst van goed verdienende dode beroemdheden.

Forbes voorspelt dat Taylor haar goede vriend Jackson niet lang voor blijft. De nabestaanden van Jackson kunnen volgens het blad rekenen op veel stabielere inkomstenbronnen.