LOS ANGELES - Sam Lutfi, voormalig manager van Britney Spears, heeft in de rechtszaal verteld hoe Britney worstelde met een drugsprobleem. Zo schrijft US Weekly op.

Dat schrijft US Weekly. Lutfi (38)spande de zaak aan wegens contractbreuk. "Ze wilde clean worden, maar het lukte niet goed", zei hij.

Hij zou heel veel moeite hebben gedaan om zijn cliënt te helpen. Zo bracht hij naar eigen zeggen drugshonden naar haar huis om drugs op te sporen en spoelde hij een zak met wit poeder door het toilet.

Hij beweerde ook dat hij door Spears werd ingehuurd in 2007 en 2008. In die periode ging het heel slecht met de zangeres. Ze kreeg een inzinking na haar scheiding van Kevin Federline en de heftige strijd om de voogdij over haar kinderen.

Haren afgeschoren

Volgens de voormalig manager zou de popster haar haren hebben afgeschoren omdat ze bang was dat ze via haar lokken konden testen of ze drugs had gebruikt. Lutfi heeft verklaard dat hij alleen de manager van de Amerikaanse wilde worden als ze zou stoppen met drugs. "Daar stemde ze mee in."

Hij eist nu 15 procent van het geld dat Spears verdiende in de periode dat hij voor haar werkte. De advocaten van de zangeres zeggen echter dat hij nooit officieel in dienst is geweest van de zangeres.