LECH - De poging van prins Willem-Alexander en prinses Máxima om hun wintersportvakantie in het Oostenrijkse Lech zo privé mogelijk te laten zijn, lijkt al een klein beetje mislukt.

Het paar had de fotopers uitgenodigd voor een fotosessie aanstaande maandag, maar ging woensdag al overstag voor vier op goed geluk aangereisde fotografen van de populaire weekbladen.

De Rijksvoorlichtingsdienst had in zijn uitnodiging voor het fotomoment van volgende week laten weten dat de prins en prinses hoopten dat ze daarbuiten zoveel mogelijk met rust zouden worden gelaten. Op het moment dat de uitnodiging dinsdag de deur uitging, zaten de zogenoemde paparazzi echter al in een vliegtuig naar Lech.

Daar aangekomen vernamen ze van de bijeenkomst op maandag. Ze benaderden het paar en dwongen min of meer een eigen fotosessie met prinses Amalia af. De Prins van Oranje en zijn vrouw stemden uiteindelijk maar toe, omdat ze vreesden dat ze anders de komende dagen weinig rust meer zouden hebben.

Een fotosessie op vakantie is voor het Nederlandse Koninklijk Huis niet erg gebruikelijk. Privé is meestal privé bij de Oranjes, al poseerden Beatrix en Claus destijds ook weleens op vakantie met hun toen nog jonge kinderen.

Alexander en Máxima hadden echter al voor hun vakantie tot de sessie besloten. Het paar wilde de media aan de ene kant tegemoet komen in hun belangstelling voor zijn eerste vakantie met het prinsesje, maar dan meteen in ruil voor relatieve privacy. In elk geval vier persbureaus en drie fotobureaus besloten aan het plan van het prinselijk paar mee te werken en waren woensdag dan ook onaangenaam verrast dat de paparazzi waren inmiddels beloond.