AMSTERDAM - Acteur Sinan Eroglu heeft de Gay Media Award 2012 gewonnen. Hij kreeg de prijs voor zijn rol als homoseksuele moslim Bilal Demir in Goede Tijden Slechte Tijden

Eroglu krijgt de prijs uitgereikt tijdens de finale van Mister Gay 2012, die vrijdag in Amsterdam plaatsvindt.

Website Gay.nl, lifestylezender OUTTV, Gay&Night Magazine en radiozender OUT Music kennen de prijs jaarlijks toe aan 'iemand die homoseksualiteit op een positieve manier in het nieuws heeft gebracht'.

Eroglu zoende als Bilal Demir met Lucas Sanders, het personage van acteur Ferry Doedens. Doedens won de prijs vorig jaar voor de 'luchtige manier waarop hij omging met negatieve reacties op zijn rol als homoseksueel'.

Opnieuw

"Het is Goede Tijden, Slechte Tijden opnieuw gelukt om miljoenen kijkers aan het denken te zetten over een gevoelig onderwerp als homoseksualiteit, dus ook dit jaar konden we niet om de soap heen", zegt Frederik van den Bosch van Gay.nl.

"Sinan Eroglu heeft veel lef getoond door zo'n spraakmakende rol op zich te nemen en daarmee het gesprek in veel gelovige gezinnen te openen."

Marc Putman van OUTTV zegt: “Sinan heeft door zijn rol van Bilal veel tongen losgemaakt en zorgde uiteindelijk met zijn kus voor een memorabel televisiemoment."