AMSTERDAM - Tooske Ragas is een druk bezette vrouw. Een carrière, een huishouden met vier kinderen en alles wat daarbij komt kijken. Ruimte voor spontaniteit of romantiek is er even niet.

Dat vertelt ze in het AD.

"Mijn leven lijkt op een militaire logistieke operatie waarin voor sommige dingen geen plaats is. Een weekendje Barcelona met vriendinnen bijvoorbeeld. Of spontane romantische acties met mijn man Bas. Dat hebben we even uitgezet, het past niet bij deze fase in het leven."

"Maar ik voel me er goed bij: we wilden heel graag een groot gezin en dat hebben we. We zoeken het daarom in andere dingen: een gepland nachtje met z’n tweeën naar Maastricht, samen naar het strand fietsen."

Imago

Ragas (38) heeft geen problemen met haar wat brave imago. "Ik ben niet zo rebels aangelegd. Ik ben positief. Een doe-niet-zo-moeilijk-type. Ik ben nogal gematigd. Het klinkt saai, maar ik heb wel een heel wisselend en spannend leven. Ik zoek het nooit in extreem gedrag, maar in het avontuur dat ik aanga. Miss-verkiezingen, televisiewerk, reizen."

Woensdag start haar nieuwe programma op SBS6, Klas van ’89. Wat er daarna gebeurt, weet ze nog niet.

"Ik sta nog een jaar onder contract bij SBS. En wat mij betreft blijf ik voorlopig televisie maken, zo leuk vind ik het. Maar mocht dat niet zo zijn, dan word ik juffrouw op een lagere school. Ik vind kinderen geweldig. Je kunt zo belangrijk voor ze zijn. Ik zou ze hetzelfde benaderen als mijn eigen kinderen. Een beetje ouderwets: liefdevol en duidelijk. Want ik ben niet hun vriendin, ik ben hun moeder."