LONDEN - In tegenstelling tot veel andere vrouwelijke artiesten kleedt Taylor Swift zich behoorlijk netjes.

Dat is een bewuste keuze, vertelt ze aan The Sun.

"Ik hou mijn kleren aan omdat ik denk dat ik het niet kan maken om ze uit te trekken", zegt de 22-jarige countryzangeres.

"Daarnaast heb ik het gevoel dat de meeste mensen maar een paar dingen van je weten. Ik wil dat ze bij mij onthouden dat ik mijn eigen liedjes schrijf, niet dat ik geweldige buikspieren heb."

Tegenwoordig is Swift wereldberoemd, maar voordat ze bekend werd was haar leven geen pretje. Ze voelde zich namelijk regelmatig best wel alleen. "Ik begon met liedjes schrijven omdat ik me op school eenzaam voelde. Niemand nodigde me ooit uit voor feestjes", blikt de zangeres terug op haar jeugd. "Dus schreef ik mijn gevoelens op en dat ben ik altijd blijven doen."

Volle teugen

Het maken van muziek heeft haar geen windeieren gelegd en Swift geniet met volle teugen van haar nieuwe leven. "Elke dag is anders. Het beste aan mijn werk is dat ik zo veel van de wereld zie. Kleine meisjes huilen als ze me ontmoeten, dat is echt zo schattig", vertelt ze. "En ik mag de prachtigste jurken aan."

Swift is nu al een van de meest succesvolle singer-songwriters ter wereld. Vorig jaar bracht haar talent ruim 43 miljoen euro in het laatje en ze heeft al zes Grammy-awards gewonnen.