AMSTERDAM - Hulk Hogan heeft bot gevangen. De spierbundel hoopte via de rechter af te dwingen dat zijn fameuze sekstape offline wordt gehaald, maar dat is mislukt.

Een rechter oordeelde dat Hulk onvoldoende duidelijk heeft gemaakt dat hij onherstelbare schade oploopt als gevolg van de pikante video, meldt de entertainmentzender E!

De Amerikaanse site Gawker plaatste begin deze maand een samenvatting van Hogans sekstape. In het filmpje van ruim anderhalve minuut is te zien hoe de ex-worstelaar het bed deelt met de inmiddels ex-vrouw van een van zijn vrienden, Bubba the Love Sponge. Onder het videootje plaatste Gawker een artikel waarin details uit de hele sekstape staan.

Rechtszaak

Hogan stapte vorige week naar de rechter en eiste honderd miljoen dollar van Gawker. Daarnaast sleept de spierbundel Bubba en zijn ex voor de rechter, omdat zij volgens Hogan verantwoordelijk zijn voor het uitlekken van het zes jaar oude filmpje.

Hogans verzoeken worden op 8 november onder de loep genomen door de rechter, Gawker heeft tot volgende week vrijdag de tijd om met een weerwoord te komen.

Vriend ontkent

Bubba ontkent overigens dat hij verantwoordelijk is voor het uitlekken van de tape, die in zijn slaapkamer is opgenomen. Hoewel hij aan het einde van de video smalend te zien is en verkondigt dat hij dankzij de beelden met pensioen kan, beweert Bubba dat de tape is gestolen.

"Deze mannen zouden niet met elkaar moeten ruziën", laat Bubba's advocaat weten. "Ze zouden samen achter de persoon aan moeten gaan die de tape heeft gestolen, heeft gelekt en diegenen die de beelden hebben uitgezonden."