HILVERSUM - Dinsdag is de eerste aflevering van de veelbesproken talkshow Britt en Ymke Stellen Vragen te zien op RTL5.

De meningen zijn verdeeld: mensen zijn benieuwd, maar is ook veel kritiek. "Ik denk dat mensen die zo’n grote mond hebben over ons zelf ook geen talkshow zouden kunnen maken", aldus Ymke Wieringa in het AD.

"Natuurlijk maken wij fouten en helaas zie je die ook, maar dat is misschien ook wel een beetje de kracht van het programma. Inmiddels zijn we bij aflevering vijf en we zien grote vooruitgang. Als je een programma als het onze doet, moet je jezelf niet al te serieus nemen."

De twee wisten leuke gasten te strikken, maar kregen soms ook een afwijzing. Matthijs van Nieuwkerk wilde niet, en ook Patricia Paay en Viola Holt zeiden nee.

Britt Dekker hoopt nu op Geert Wilders. "We hebben hem nog niet benaderd, maar hij lijkt me een waanzinnig interessante man om het te hebben over het thema imago. Of privacy wellicht. Helaas hebben we geen thema kunst, ik heb namelijk begrepen dat hij vroeger behoorlijk bizarre schilderijen heeft gemaakt."

Josje

Wieringa zou wel raad weten met K3’s Josje. "Wat ik zo mooi vind aan haar is dat ze aan de ene kant dat kinderlijke typetje speelt, maar op haar Twitter ook teksten zet als: ‘heb net een heel vieze bierscheet gelaten’. Dat laatste vind ik natuurlijk enorm grappig".

"Ook haar relaties met bijvoorbeeld Levi van Kempen en Gert Verhulst en nu weer met Johnny de Mol: de meest afgelikte boterham van het Gooi! Fascinerend. Ook omdat ik het idee heb dat dat niet goed samengaat met de andere meiden van K3. Volgens mij zijn ze uit elkaar aan het groeien en hebben Karen en Kristel iets van: sléttebak!", aldus Wieringa.