AMSTERDAM - Bridget Maasland (37) is nog maar net begonnen aan een nieuw prgramma bij SBS, maar de blonde presentatrice heeft haar zinnen alweer op een nieuwe carrière gezet.

"Films regisseren, dat lijkt me fantastisch", vertelt ze in De Telegraaf.

"Dat wilde ik eigenlijk al toen ik jong was, maar het is nu eindelijk op mijn pad gekomen", gaat ze verder. "Ik loop momenteel mee met Gooische Vrouwen-regisseur Will Koopman. Ik zou het liefst fictie regisseren, een film of tv-drama."

Eigenlijk zat het er al heel lang aan te komen. "Vroeger liep ik al rond in studio’s om reclames op te nemen, toen leek het me al zo leuk om deel uit te maken van zo’n filmteam. Ik wilde cameravrouw worden, maar later veranderde dat in regisseur, dan hoef je tenminste niet te sjouwen met zo’n log ding."

Acteren

In eerste instantie vond Maasland dat ze bepaalde kwaliteiten voor het vak ontbeerde. "Ik dacht altijd dat ik moest kunnen acteren voordat ik regisseur kon worden. Om die kant van het vak te snappen. Totdat iemand tegen me zei: waarom eigenlijk? Als je het wilt, doe je dat toch gewoon?"

"Ik loop nu dus mee met Will Koopman om te leren regisseren. En ik vind het fantastisch. Gevoelsmatig komt het nu op een beter moment. Ik had het bijvoorbeeld niet op mijn 20e gekund. Nu ik wat ouder ben, weet ik gewoon meer."