DUBAI - Marco Borsato heeft niet veel aan zijn vader gehad in zijn jonge jaren. Dat onthult hij in het SBS-programma Waar is De Mol?.

De ouders van Borsato gingen uit elkaar toen hij nog maar een jaar of twee was en de zanger verhuisde met zijn moeder van Italië naar Nederland.

Hij miste zijn vader behoorlijk tijdens het opgroeien, maar op zijn moeder heeft de zanger niets aan te merken. Sterker nog, de 45-jarige zanger heeft veel aan zijn mama te danken.

"Het was voor mijn moeder niet zo eenvoudig, drie kindertjes, heel jong, vrouw alleen. Mijn vader heeft zich op geen enkele manier met de opvoeding bemoeid", vertelt hij in Dubai aan presentator Johnny de Mol. "Zeker in die tijd was dat nog best lastig, financieel hadden we het niet zo breed."

Wegcijferen

"Als ik dan zie hoe stabiel wij alle drie zijn opgegroeid en wat voor kansen we hebben gekregen om ons te ontplooien, daar heeft ze zichzelf compleet voor moeten wegcijferen", gaat Borsato verder. "Als je ouder wordt, is dat wel iets waar je steeds meer bewondering voor krijgt."

De afwezigheid van zijn vader zorgde ervoor dat Borsato het zelf heel anders wilde aanpakken. "Doordat ik het gemis van mijn eigen vader ging inzien - want die was er natuurlijk gewoon niet, kwam me niet ophalen van voetbal, leerde me geen banden plakken - wilde ik, toen ik zelf vader werd, die dingen juist wel doen. Mijn kind een flesje geven, mee naar ballet."

Gelukkige jeugd

Al met al heeft Borsato wel een gelukkige jeugd gehad. "Absoluut. Een schoolvoorbeeld van hoe je het moet doen en dat heeft alles met mijn moeder te maken", zegt hij lovend. "Ze is de beste moeder van de wereld."

Toch heeft de zanger ook duidelijk karaktertrekken van zijn in 2009 overleden vader overgenomen. "Vergeet mijn pa niet, want ik heb ook wel veel van hem, stiekem. Ik ben chaotisch, kinderlijk enthousiast en kan heel snel in vuur en vlam staan voor iets. Dat soort dingen."