AMSTERDAM - Advocaat Gloria Allred heeft verklaard dat haar verzoek om Michael Jackson de voogdij over zijn drie kinderen te ontzeggen, is afgewezen door de rechtbank in Los Angeles. Zij is nu van plan om de zaak te melden bij de kinderrechter.

Allred zou woensdag hebben gezegd dat Jackson de zeggenschap over zijn kinderen zou moeten verliezen vanwege zijn gedrag in het verleden. Hoewel de advocaat de kinderen niet representeert, zei zij te handelen uit angst voor de kinderen. Zij gelooft dat deze het gevaar lopen fysiek of seksueel te worden mishandeld.

Toen Jackson vorige jaar van Santa Barbara naar Beverly Hills verhuisde, heeft Allred direct om een onderzoek gevraagd. Volgens een van Jacksons advocaten is er echter geen goede reden te bedenken waarom Allred zich in de zaak mengt. Hij verklaarde: "Ik denk dat het beter is als mensen die niks met de zaak te maken hebben, hun neus er niet in steken. Het lijkt of ze deze zaak gebruiken om zichzelf te promoten."

Vorige maand schakelden Jackson en zijn ex-vrouw Deborah Rowe een gepensioneerde rechter in om een niet nader genoemde 'familiezaak' af te handelen. Het gerucht gaat dat het hier de voogdij van hun twee kinderen betreft. Het zevenjarige jongetje en vijf of zesjarige meisje zouden nu bij Jackson wonen.