LOS ANGELES - Toen Kristin Cavallari bij de show kwam werd de boel misschien nogal schromelijk overdreven, maar toen Lauren Conrad nog bij The Hills zat, was het meeste wat de kijkers kregen voorgeschoteld waar.

Dat heeft Conrad gezegd tegen het magazine Allure. "Ik denk dat ze geen oneerlijk verhaal hebben verteld."

De MTV-serie is een spin-off van het populaire Laguna Beach. De serie volgde het leven van Lauren Conrad en haar vriendinnen Whitney, Audrina en Heidi, nadat Lauren verhuisd is naar Los Angeles om te gaan werken bij Teen Vogue.

Na het vijfde seizoen stopte Conrad met de serie. Kristin Cavallari, ook bekend van Laguna Beach, verving haar. Wat precies waar en niet waar is aan de 'realityshow' blijft onduidelijk, al is het een publiek geheim dat de show gescript is.

Acteren nodig

Maar volgens Lauren is desondanks een groot deel van de serie echt realiteit. Al is een beetje acteren soms nodig. "De producers kunnen niet bij alles zijn. Soms krijgen twee van de belangrijkste karakters ruzie en dat is belangrijk voor de verhaallijn. Dat moet dus worden nagespeeld."

De relatie tussen Brody Jenner en Conrad is echt gebeurd, zegt ze, voor de helft tenminste. "We hebben wat gehad. Maar het was nogal kort. Het is zeker weten opgeklopt."