AMSTERDAM - Hulk Hogan wil geld zien van de site die zijn bedprestaties online zette. De worstelaar eist honderd miljoen dollar van Gawker, dat de sekstape publiceerde.

In de video, die zes jaar geleden is opgenomen, deelt Hogan het bed met de toenmalige vrouw van zijn goede vriend Bubba the Love Sponge.

Ook sleept de 59-jarige Hogan Bubba en zijn ex voor de rechter. "De heer Hogan verwachtte redelijkerwijs dat hij in de slaapkamer privacy had", laat zijn advocaat weten. Hogan beweert dat hij niet wist dat het avontuurtje werd opgenomen.

Het is niet duidelijk wie de tape aan de website heeft aangeboden. In de aanklacht noemt Hogan, die eigenlijk Terry Bollea heet, de schade die de video heeft aangericht 'ernstig, onherstelbaar en niet in geld uit te drukken'.

Hogan beweert dat hij toestemming kreeg van Bubba om met diens vrouw de lakens te delen, omdat het huwelijk op springen stond. Volgens de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ duikt Bubba aan het einde van de sekstape op en zegt dat als hij met pensioen wil, hij dan de beelden kan gebruiken.