BURBANK - Miley Cyrus zag het huwelijksaanzoek van Liam Hemsworth totaal niet aankomen. Dat zegt de actrice en zangeres in een interview met talkshowhost Jay Leno.

Cyrus (19) en Hemsworth (22) zijn sinds eind mei verloofd. De Australische acteur stelde de grote vraag nadat de blondine een van zijn favoriete liedjes, Lilac Wine van James Shelton, had gezongen tijdens een online concert vanuit de achtertuin.

Het aanzoek kwam als een enorme verrassing voor Cyrus . "Ik wist nergens van!", vertelt ze. "Ongeveer 20 minuten na dat nummer vroeg hij me of ik met hem wilde trouwen. Ik snapte al niet waarom hij me zo raar aankeek. Maar toen begreep ik het."

Geen haast

De tortelduifjes kwamen elkaar in 2010 tegen op de set van The Last Song. Wanneer ze precies gaan trouwen is niet bekend. Cyrus heeft in ieder geval geen haast. "Ik vind het natuurlijk erg spannend dat we gaan trouwen, maar het voelt alsof we toch al zo goed als getrouwd zijn."

"Ik weet zeker dat we voor altijd bij elkaar blijven", zegt Cyrus zelfverzekerd. "Dat papiertje heb ik nu nog niet echt nodig."