LOS ANGELES - Alles voelt weer echt, zegt Colin Farrell. De Ierse acteur, ooit een alcoholverslaafde, vertelt in een interview met Details hoe het voelt om altijd nuchter te zijn.

"Wanneer ik in een slechte bui ben, ben ik aanwezig en voel ik daadwerkelijk wat ik voel. Het is eerlijk, het is echt. Dat is simpelweg het coolste, dat alles nu echt is'', aldus Farrell in het tijdschrift.

Ook heeft de In acteur zeeën van tijd over. "Ik heb acht uur per dag extra, die ik niet had toen ik 18 jaar lang elke dag dronk", zegt hij. Ook werkt hij bewust aan minder filmprojecten. "Er is een tijd geweest waarin ik drie of vier films tegelijkertijd moest doen. Dat was de beste manier voor mij om aan mezelf te ontsnappen."

Nu gaat Farrell graag naar de sauna, doet hij aan yoga en leest hij meer boeken. Hij kan nu ook meer tijd doorbrengen met zijn twee zoontjes, Henry van 8 en James van 2.

Nadat Farrell voor het eerst vader werd, veranderde hij zijn levensstijl niet direct. "Ik zei letterlijk: 'Ik ga niet veranderen! Ik word zijn vriend!' Alsof mijn 6 weken oude zoontje een 28-jarige drugsverslaafde dronkenlap als vriend kon gebruiken. Na twee jaar van vaderschap onder invloed dacht ik: 'waarom verzet ik me nog?'"

Verandering

De wens om hetzelfde te blijven, had ook te maken met zijn verhuizing van Ierland naar Hollywood. "Ik was bang dat mensen thuis zouden denken dat ik was veranderd. Dus werd mijn Ierse accent juist sterker in Amerika."

Nu hij verandering heeft omarmd, geeft de vrijgezel dit ook als reden waarom hij niet meer samen is met de moeders van zijn zoontjes. "Het probleem van monogaam zijn is dat we eeuwige trouw beloven, terwijl verandering menselijk is."

In 2005 liet de acteur zich opnemen in een afkickkliniek. Nu hij na zeven jaar nuchter zijn terug kijkt op zijn oude leventje, zegt hij: "Ik was waarschijnlijk behoorlijk verveeld. Nu ben ik al dankbaar dat ik leef, om eerlijk te zijn."