AMSTERDAM - Lieke van Lexmond vindt zichzelf 'ontzettend ijdel'. "Ik kan niet ontkennen dat je je beter voelt als je iets leuks aan hebt. En als je goed verzorgd bent", bekent de presentatrice. 

Van Lexmond heeft liever niet dat een man ijdeler is dan zij. "Ik vind het wel irritant als de man langer voor de spiegel staat dan de vrouw. Hij moet wel nog een beetje mannelijk blijven", zegt ze.

Het is de 30-jarige Van Lexmond wel eens overkomen dat een man aan de haal ging met haar crèmes. "En altijd met de mooiste crème", verzucht ze lachend. "Altijd net dat ene potje waar jij voor gespaard hebt, daar gaat die vinger dan weer doorheen. Maar goed, het is wat het is. Dat is liefde. Dan deel ik ook mijn crèmes."

Van Lexmond denkt dat veel mensen in de showbizz ijdel zijn omdat ze zich extra bewust zijn van hoe ze eruitzien. "Je ziet jezelf vaker terug dan een gemiddeld mens en bent dan ook kritischer", aldus de presentatrice.

"Maar ik kan niet ontkennen dat toen ik klein was, ik er ook al mee bezig was. Ik was altijd met maskertjes in de weer. Ik was van de beauty en mijn zus van de mode. En dat combineren we nog steeds."