AMSTERDAM - DJ Jean heeft duizend euro over voor degene die zijn gestolen cd-map aan hem teruggeeft.

De dj werd vorig weekeinde bestolen toen hij in Amsterdam had gedraaid bij Club Air. De diefstal volgde op een reeks bizarre incidenten.

Jean was al onderweg naar huis toen hij erachter kwam dat hij zijn telefoon was vergeten. Een vriend die achter het stuur zat maakte rechtsomkeert en reed terug naar het Rembrandtplein, waarna de dj in Club Air op zoek ging naar zijn mobieltje.

Auto

"Ondertussen vond die vriend toch mijn telefoon in de auto", vertelt Jean aan AT5. "Dus hij rende als een haas achter mij aan, maar hij vergat de auto op slot te doen."

Toen de twee mannen terugkwamen bij de auto, was die omsingeld door ME en politie. Een taxichauffeur bleek melding te hebben gemaakt van gemaskerde mannen die met hoge snelheid onderweg waren naar het Rembrandtplein.

Circus

"Het thema was 'circus', die avond in Air", legt Jean uit, wiens maatje dan ook was geschminkt als The Joker. "De politie ziet hier vervolgens die auto onbeheerd staan met de deuren open, dus dat was groot alarm."

Volgens de 44-jarige dj, die werd geboren als Jan Engelaar, werd het misverstand snel uit de wereld geholpen. "Een paar agenten herkenden mij al vrij snel, dus dat werd al snel lachen, gieren, brullen."

Klassiekers

Terug in de auto merkte Jean echter dat zijn platentas verdwenen was. In de buurt van de auto vond hij een aantal van zijn spullen terug, zoals sleutels, pinpassen en creditcards. "Het belangrijkste: die cd-map met classics, is er dus uit. Ik heb er veel voor over om die terug te krijgen", doet de dj zijn relaas.

"Het zijn zo'n 150, 160 cd's waar niemand iets aan heeft behalve ik. Ik wil een beloning uitloven van duizend euro voor degene die zo vriendelijk is om de cd-map links- of rechtsom bij mij terug te laten komen."